DXZeff's Computing Forum
DXZeff's Computing Forum
Search | Statistics | User Listing Discord | Forums | Language
You are logged in as a guest. ( logon | register )

GL Quake - Always Mouse Look
Jump to page : 1
Now viewing page 1 [25 messages per page]
View previous thread :: View next thread
   Computer Speak -> Software (DOS & Windows)Message format
 
tedster
Posted 2020-01-25 11:05 AM (#1768)
Subject: GL Quake - Always Mouse Look



Cyrix 6x86

Posts: 143
10025
I find it infuriating in games, that allow enemies to attack you from above or below, that don't allow you to shoot where you look!

Having to press a bloody key defeats the purpose of using a mouse, in my view.

Anyway, if you play GL Quake and it pisses you off too then....

Create a txt file in your ID1 directory of the game.

Rename it to autoexec.cfg

Put this text into it and save it.

+mlook
v_centremove 10
sv_aim 1

It'll help a bunch!

Edited by tedster 2020-01-25 11:12 AM
Top of the page Bottom of the page
DXZeff
Posted 2020-01-25 2:39 PM (#1770 - in reply to #1768)
Subject: Re: GL Quake - Always Mouse Look



TM Crusoe

Posts: 524
500
Location: Hull, UK
The real issue here is actually playing GLQuake, in all these years I have never once used a system that can run it. Got WinQuake to run once, but it didn't work when I tried again.
Top of the page Bottom of the page
tedster
Posted 2020-01-25 2:56 PM (#1771 - in reply to #1768)
Subject: Re: GL Quake - Always Mouse Look



Cyrix 6x86

Posts: 143
10025
Games don't like you!

Nor do Athlons...
Top of the page Bottom of the page
DXZeff
Posted 2020-01-26 8:43 AM (#1772 - in reply to #1771)
Subject: Re: GL Quake - Always Mouse Look



TM Crusoe

Posts: 524
500
Location: Hull, UK
Most games don't have any major issues, it's more that ID couldn't code worth shit, sucks that a lot of their conventions became something of a norm really, humanity really does have a tendency to always pick the worst option available.

Put it this way, you definitely won't be worrying about the 60fps thing in any IDTech engine, you'll be lucky to see it run into double figures for long.

Edited by DXZeff 2020-01-26 8:44 AM
Top of the page Bottom of the page
tedster
Posted 2020-01-26 1:25 PM (#1773 - in reply to #1772)
Subject: Re: GL Quake - Always Mouse Look



Cyrix 6x86

Posts: 143
10025
Aye, I've been trying to get the in-game music working in Q-1 but failing. I did manage to get it to work in Q-II but I forget how I managed it!

Seems ID forgot too, they include Q-II + the mission packs on a bonus disk of Q-IV that I have, they didn't include any music at all, tossers.
Top of the page Bottom of the page
DXZeff
Posted 2020-01-26 2:01 PM (#1774 - in reply to #1773)
Subject: Re: GL Quake - Always Mouse Look



TM Crusoe

Posts: 524
500
Location: Hull, UK
I have never once had music work in Quake. We also found that some discs (strangely multiple games from that time) were pressed without track indexes too, Quake being one of them.
Top of the page Bottom of the page
Jump to page : 1
Now viewing page 1 [25 messages per page]
Jump to forum :
Search this forum
Printer friendly version
E-mail a link to this thread

(Delete all cookies set by this site)
Running MegaBBS ASP Forum Software
© 2002-2020 PD9 Software